Dismember

onsdag 10 oktober 2007

Dismember är ett av de tidiga svenska dödsmetall banden som var med och lade grunden till hela scenen. Dom bildades 1988 och still going strong...

Dom är ett av få band som ännu håller sig fast vid det gamla "soundet", jag har faktiskt inte lyssnat på dom sedan ca.1992-93 då dom var/är lite för snabba och "brutala" för mig. Men skall man skriva om death metal känner jag att men helt enkelt inte kan låta bli att nämna Dismember. Deras debut album Like An Ever Flowing Stream (1991) blev en klassiker av flera anledningar. Den var snabb och brutal, "äkta" death metal om man så vill. Dom blev åtalade för obscenitet i England för sin låt Skin Her Alive, dock friades dom från åtalet. Sedan blev videon till låten Soon To Be Dead som första video någonsin bannlyst från TV-kanalen MTV.

As long as Dismember live, Death Metal will reign!

Lägger upp en video från deras senaste skiva The God That Never Was (2006) Låten heter Trail Of The Dead. Inte riktigt vad jag gillar inom death metal, men det låter som om det skulle kunnat vara inspelat i början på 90-talet när death metal hade sin peak. Man måste ge dom lite cred för att dom fortfarande håller sig till ursprunget!



0 kommentarer: