Chuck Schuldiner

tisdag 9 oktober 2007


Chuck Schuldiner föddes 1967 och gick bort i cancer 2001.
Han grundade bandet Mantas 1983 som sedan döptes om till Death 1984 med samma medlemmar kvar i bandet.
Efter debut albumet Scream Bloody Gore, (ett album som räknas som grunden till all Death Metal) slutade Chuck att arbeta med fasta bandmedlemmar pga interna bråk. Efter detta och ända till slutet använde han inhyrda musiker vilket gav honom ett rykte som svårjobbad och perfektionist.


Chuck är idag hyllad som grundaren till dödsmetallen och en av de allra största legenderna inom den extrema metall scenen.
Trots många rykten så hävade Chuck bestämt hela sitt liv att hans musik hade ingenting med djävulsdyrkan eller satanism att göra. Han kom dessutom från en troende judisk familj.
Han var även en öppen motståndare till alla droger utom cannabis som han ville legalisera inom sjukvården.

På våren 1999 blev Chuck diagnostiserad med en variant av hjärn cancer, under våren 2000 blev han opererad för cancern och verkade frisk igen. Operationen kostade $70.000 och finansierades genom att familk och fans anordnade konserter m.m. Hela metall scenen ställde up för honom på ett unikt sätt.

Men på våren 2001 kom cancern tillbaka och denna gång följde en bitter strid med försäkringsbolag som vägrade betala för nästa operation trots att han nu hade försäkringar för det. Tidigt i november 2001 insjuknade han i lunginflammation och återhämtade sig aldrig. Den 13:e december 2001 somnade han in för alltid.

Titta gärna in på hans minnessida på nätet: Empty Words.

Jag lägger in 2st videos till detta inlägg.
Det första är från Death´s 4:e album Human (1991) Med låten Lack of comprehension


Den 2:a videon är en hyllningsvideo till Chuck´s liv som hans mor har gjort och den visades på begravningen.



R.I.P Chuck!

0 kommentarer: