Entombed

fredag 5 oktober 2007


Entombed grundades 1987 under namnet Nihilist, men efter en splittring 1989 när bassisten Johnny Hedlund lämnade för att starta ett annat klassiskt svensk death-metal band : Unleashed. De övriga valde då att fortsätta under namnet Entombed.


De 2 första skivorna Left Hand Path (1990) och Clandestine (1991) är riktiga klassiker och riktig "old-school" svensk dödsmetall.

Man kan nog säga att Entombed är ett av de banden som fick in mig på dödsmetall när det begav sig. Idag lyssnar jag dock inte på dom eftersom jag inte gillar den väg dom valde efter de 2 första albumen. Det blev inte dödsmetall längre utan dom gick mer in mot vanlig hårdrock, eller som dom kallar det "Death And Roll" även om det i just deras fall nog mer är åt punk hållet dom drog.
Det berodde nog kanske till stor det på att en av medlemmarna hette Nicke Andersson som 1994 grundade bandet The Hellacopters.
Övrig intressant trivia kan vara att Orvar Säfström var sångare i gruppen på deras EP Crawl (1990). Numera är han kanske mest känd som filmkritiker och för att ha varit programledare för filmkrönikan på SVT.(2003-2006)
Lägger in en video från deras 2:a album Clandestine (1991) Låten heter Stranger Aeons.


0 kommentarer: